A savasodás és a cellulit, A Dermionológia szerepe
A Dermionológia egyéb hatása csontritkulással és más betegségekkel szemben.
A gyenge kötőszövet a fiziológiai (élettani) izompumpa zavarához vezet A fiziológiai izompumpa zavara az anyagcsere végtermékek (nagy molekulák) és aminosavak felhalmozódásához vezet. Az anyagcsere végtermékek és az aminosavak savasodáshoz vezetnek; csökken a sejt közötti tér pH értéke A savasodás eredménye: a kollagén szintézis elégtelen működése, ami még több gyenge kötőszövet megjelenését okozza. A megfelelő pH érték 7,4 Savas közeg … 7,35 … 7,4 … 7,45 … lúgos közeg
A sav azért sav, mert kiegészül egy H(+) – nal a molekula. Ezt a H(+) az O2 (-) által semlegesítődik.
A Dermionológia azt jelenti, hogy a készülék által kibocsátott O2 (-) áthatol a bőrön.
Ez úgy történik, mint az elektromosság esetében. A folyamat eredménye: a savak semlegesítődnek Elszigetelődnek és megszűnnek a bőrön keresztül és a vizelet által.
Egészségügyi vonatkozásai A csontritkulásról
A csontszövetben csontépítő és csontfaló sejtek helyezkednek el, ezek biztosítják a csontszövet állandó átépülését. Az egészséges csontszövetben a két sejtcsoport munkája egyensúlyban van, tehát ugyanannyi épül fel, mint amennyi lebomlik.
Prevenció Hogyan előzhető meg a csontritkulás?
A megelőzés alapja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Ezt viszont már gyermekkorban kell elkezdeni.
Prevencióhoz A Helytelen táplálkozás kiküszöbölése:
Hús, cukor, alkohol, fehér liszt, kávé, fekete tea, kóla, szénsavas-cukros üdítők, zsír, édességek, stb. fogyasztása. A test vitamin és ásványianyag-hiány miatt is savakat képez, mert nem tud befejezni bizonyos anyagcsere folyamatokat. Helytelen életmód mellőzése: Bosszúság, agresszió, stressz, zaj, félelem, bűntudat sósav reakcióhoz vezet a gyomorban. Dohányzás, alkohol, elektroszmog (elektronikai berendezések káros kisugárzásai).
Miből milyen sav keletkezik?
• Húgysav – hús, elpusztult sejtek;
• Tejsav – túlzásba vitt izommunka
• Csersav – kávé, fekete tea, vörös bor
• Nikotin – dohányzás
• Ecetsav – édesség és zsiradék
• Oxálsav – spenót, kakaó
• Sósav – stressz, harag,
• Salétromsav – pácolt húsok, sajtok
• Acetilszalicilsav – fájdalomcsillapítók
• Kénsav – rossz emésztés során keletkezett gázok, puki,
• Foszforsav – kóla és light üdítők
• Borkősav – bőr
Hogy kezeli testünk a keletkező savakat?
1. Semlegesítés
Ha ez a bevitt táplálék anyagaival nem lehetséges, testünk a túlélés érdekében arra kényszerül, hogy az erekből (érelmeszesedés), a csontokból (fogszuvasodás, csontritkulás, reuma) és végül a szervektől vonja el szükséges bázisokat, ásványi anyagokat és vitaminokat.
Ha túlzott mennyiségű sav halmozódik fel, akkor jön a raktározás.
2. Raktározás
(Savtárolók: vér, kötőszövet, tüdő,ízületek) A savak először a vérbe kerülnek.
Ha azonban a vér pufferkapacitása már kimerült, a savfelesleg a kötőszövetben majd a tüdőben.
Ha a kötőszövet túlterhelt, és már nem tud felvenni további savadagokat, azok az ízületekben rekednek, ahol reumaként, ízületi gyulladásokként diagnosztizálhatók.
Ezeken a helyeken raktározódnak el a savak, amíg a vesék ártalmatlanítani nem tudja őket.
Mielőtt a szervezet megszabadulhatna a savaktól, először bázisokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal kell semlegesíteni őket.
3. Kibocsátás, a test savszelepei
A semlegesítéshez pedig bázisok, ásványi anyagok, és vitaminok szükségesek…
– A bélrendszer savszelep funkciót tölt be.
Ideális esetben a táplálék által bevitt savak egyből semlegesítődnek és ki is ürülnek a testből.
Ha túl sok sav kerül a belekbe, akkor hasmenés vagy hányás a következmény.
– A bőrön keresztül izzadság, krónikus esetben pattanások és miteszerek formájában távoznak a semlegesített savak.
– A tüdő által is savtalanítunk, mivel fokozott mennyiségű szénsavat lélegzünk ki széndioxiddal.
– Vizelettel
Végül a semlegesítésre, és ürítésre irányuló folyamattal a testből teljesen kivonódnak (felhasználódnak) a bázisképző anyagok (Cink, Kálium, Magnézium, Kalcium), helyettesítésükre a szervezet zsírokat (koleszterin!) kezd termelni és használni.
A zsírsejtek mintegy közrefogják, beburkolják, megkötik a savakat (salakanyagokat).
Fokozódik a szervezet zsírfelhalmozási, raktározási funkciója is, ebben az esetben az ezzel járó túlsúly, illetve elhízás a szervezet védelmi funkcióját tölti be!
Ezért is gyakori panasz, hogy hiába fogyókúrázom, szedem a fogyasztószereket (a fennálló felszívódási zavar miatt, nem tud hatni), alig eszem valamit, még sem fogyok!
Idővel azonban ezek a zsír és koleszterin szemcsék lerakódnak az érfalakra, és az érfalakat károsítva eltömítik azokat (szív és érrendszeri panaszok).
A test túlsavasodásának következményei
1. Felemésztődnek az ásványi anyag készletek
A savaknak és a mérgeknek a semlegesítéséhez sok ásványi anyagot kell elhasználnia a testnek, ezért az ásványi-anyag raktárak leépülnek. (negatív ion képzés)
Így jellegzetes tüneteggyüttesek alakulnak ki, amelyeknél az egyik tünetet az ásványi anyag hiány okozza, a másikat pedig az azzal összefüggésben álló lerakódások.
/Az ásványi anyagok: nem termeli és nem is használja el a testünk, mégis szükségesek az anyagcseréhez. A kiválasztás révén folyamatosan veszítünk ezekből az ásványi anyagokból, a táplálékon keresztül folyamatosan pótolni kell őket./
2. Lerakódások
Reuma, ízületi betegségek, keringészavarok. Akut, majd krónikus ízületi gyulladások lépnek fel
3. Immunitás elvesztése
Minden fertőző betegséggel szemben az egyszerű megfázástól a halálos fertőzésig egyre kevésbé véd az immunrendszerünk.
Savtúltengéses állapotok a gyomortáji panaszok, majd a refluxbetegség, ahol a sav (gyomor és epesav is) visszaáramlik a nyelőcső felé.
Alapvetően a legtöbb elváltozás, betegség hátterét, és kialakulásukhoz szükséges feltételek megteremtését, a vér kémhatásának savas irányba való eltolódása okozza!
Milyen módszerekkel teremthetjük meg az egyensúlyt szervezetünkben?
- savtalanítás (+) ion semlegesítés táplálék útján
- oxigénpótlás (-) ion bejuttatás légzés útján
- Teljes értékű élelmiszerek fogyasztása: gyümölcsök zöldségek aszalt gyümölcsök
- Magvak
- Mit ajánlunk mi? oxigén pótlást (negatív ionokat) a bőrön keresztül!
Közvetlenül ott semlegesítjük a pozitív ionokat (savakat) ahol vannak!
Következménye: – a vér puffer kapacitása helyreáll.
– az újabb savaktól meg tud szabadulni a szervezet (ürítés)
Élettani hatásai: helyi keringés javul, pH érték normalizálódik, kollagén szintézis helyreáll,
immunrendszer erősödik,csontritkulás prevenciója, koleszterin lerakódást nem idéz elő,zsírok csökkennek
1. Sok sav kerül a szervezetünkben a táplálkozás miatt.
2. Vérbe kerül, de innen elraktározódik a kötőszövetben (nem csak a bőr alatt van kötőszövet, hanem az erek falában, csontokban is. Ezek is károsodnak a savaktól.)
3. Ezen elraktározott savak csak sok – sok ásványi anyag segítségével üríthetők ki, és sok folyadékkal. (lúgos, vagy is bázikus hatás miatt, negatív ionok kellenek) Ezeket a csontokból vonja el a szervezetünk.
3. Mi az oxigén ionokkal megkíméljük a szervezetet a sok – sok ásványi anyag felhasználásától, mivel az ásványi anyagok helyett a kívülről elnyelődő oxigén biztosítja a negatív ionokat.
4. Ott semmisítjük meg a savakat, ahol elsődlegesen elraktározódnak.
Érezhető hatásai: bőr kisimul, fogyás, cellulit csökken, hajhullás megáll, jobb közérzet