CELLULIT ÉS A SAVASODÁS

A savasodás és a cellulit,  A Dermionológia szerepe

A Dermionológia egyéb hatása csontritkulással és más betegségekkel szemben.

A gyenge kötőszövet a fiziológiai (élettani) izompumpa zavarához vezet A fiziológiai izompumpa zavara az anyagcsere végtermékek (nagy molekulák) és aminosavak felhalmozódásához vezet. Az anyagcsere végtermékek és az aminosavak savasodáshoz vezetnek; csökken a sejt közötti tér pH értéke A savasodás eredménye: a kollagén szintézis elégtelen működése, ami még több gyenge kötőszövet megjelenését okozza. A megfelelő  pH érték 7,4 Savas közeg …  7,35 …    7,4 …    7,45 … lúgos közeg

A sav azért sav, mert kiegészül egy H(+) – nal a molekula. Ezt a H(+) az O2 (-) által semlegesítődik.

A Dermionológia azt jelenti, hogy a készülék által kibocsátott O2 (-) áthatol a bőrön.

Ez úgy történik, mint az elektromosság esetében. A folyamat eredménye: a savak semlegesítődnek Elszigetelődnek és megszűnnek a bőrön keresztül és a vizelet által.

Egészségügyi vonatkozásai     A csontritkulásról

A csontszövetben csontépítő és csontfaló sejtek helyezkednek el, ezek biztosítják a csontszövet állandó átépülését. Az egészséges csontszövetben a két sejtcsoport munkája egyensúlyban van, tehát ugyanannyi épül fel, mint amennyi lebomlik.

Prevenció Hogyan előzhető meg a csontritkulás?

A megelőzés alapja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Ezt viszont már gyermekkorban kell elkezdeni.

Prevencióhoz   A Helytelen táplálkozás kiküszöbölése:

Hús, cukor, alkohol, fehér liszt, kávé, fekete tea, kóla, szénsavas-cukros üdítők, zsír, édességek, stb. fogyasztása. A test vitamin és ásványianyag-hiány miatt is savakat képez, mert nem tud befejezni bizonyos anyagcsere folyamatokat.   Helytelen életmód mellőzése: Bosszúság, agresszió, stressz, zaj, félelem, bűntudat sósav reakcióhoz vezet a gyomorban. Dohányzás, alkohol, elektroszmog (elektronikai berendezések káros kisugárzásai).

Miből milyen sav keletkezik?

• Húgysav                 – hús, elpusztult sejtek;

• Tejsav                    – túlzásba vitt izommunka

• Csersav                 – kávé, fekete tea, vörös bor

• Nikotin                   – dohányzás

• Ecetsav                 – édesség és zsiradék

• Oxálsav                 – spenót, kakaó

• Sósav                    – stressz, harag,

• Salétromsav          – pácolt húsok, sajtok

• Acetilszalicilsav     – fájdalomcsillapítók

• Kénsav                  – rossz emésztés során keletkezett gázok,  puki,

• Foszforsav             – kóla és light üdítők

• Borkősav                – bőr

Hogy kezeli testünk a keletkező savakat?

1. Semlegesítés

Ha ez a bevitt táplálék anyagaival nem lehetséges, testünk a túlélés érdekében arra kényszerül, hogy az erekből (érelmeszesedés), a csontokból (fogszuvasodás, csontritkulás, reuma) és végül a szervektől vonja el szükséges bázisokat, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Ha túlzott mennyiségű sav halmozódik  fel, akkor  jön a raktározás.

2. Raktározás

(Savtárolók: vér,  kötőszövet,   tüdő,ízületek)    A savak először a vérbe kerülnek.

Ha azonban a vér pufferkapacitása már kimerült, a savfelesleg a kötőszövetben majd a tüdőben.

Ha a kötőszövet túlterhelt, és már nem tud felvenni további savadagokat, azok az ízületekben rekednek, ahol reumaként, ízületi gyulladásokként diagnosztizálhatók.

Ezeken a helyeken raktározódnak el a savak, amíg a vesék ártalmatlanítani nem tudja őket.

Mielőtt a szervezet megszabadulhatna a savaktól, először bázisokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal kell semlegesíteni őket.

3. Kibocsátás, a test savszelepei

A semlegesítéshez pedig bázisok, ásványi anyagok, és vitaminok szükségesek…

– A bélrendszer savszelep funkciót tölt be.

Ideális esetben a táplálék által bevitt savak  egyből semlegesítődnek és ki is ürülnek a testből.

Ha túl sok sav kerül a belekbe, akkor hasmenés vagy hányás a következmény.

– A bőrön keresztül izzadság, krónikus esetben pattanások és miteszerek formájában távoznak a semlegesített savak.

– A tüdő által is savtalanítunk, mivel fokozott mennyiségű szénsavat lélegzünk ki széndioxiddal.

– Vizelettel

Végül a semlegesítésre, és ürítésre irányuló folyamattal a testből teljesen kivonódnak (felhasználódnak) a bázisképző anyagok (Cink, Kálium, Magnézium, Kalcium), helyettesítésükre a szervezet zsírokat (koleszterin!) kezd termelni és használni.

A zsírsejtek mintegy közrefogják, beburkolják, megkötik a savakat (salakanyagokat).

Fokozódik a szervezet zsírfelhalmozási, raktározási funkciója is, ebben az esetben az ezzel járó túlsúly, illetve elhízás a szervezet védelmi funkcióját tölti be!

Ezért is gyakori panasz, hogy hiába fogyókúrázom, szedem a fogyasztószereket (a fennálló felszívódási zavar miatt, nem tud hatni), alig eszem valamit, még sem fogyok!

Idővel azonban ezek a zsír és koleszterin szemcsék lerakódnak az érfalakra, és az érfalakat károsítva eltömítik azokat (szív és érrendszeri panaszok).

A test túlsavasodásának következményei

1. Felemésztődnek az ásványi anyag készletek

A savaknak és a mérgeknek a semlegesítéséhez sok ásványi anyagot kell elhasználnia a testnek, ezért az ásványi-anyag raktárak leépülnek. (negatív ion képzés)

Így jellegzetes tüneteggyüttesek alakulnak ki, amelyeknél az egyik tünetet az ásványi anyag hiány okozza, a másikat pedig az azzal összefüggésben álló lerakódások.

/Az ásványi anyagok: nem termeli és nem is használja el a testünk, mégis szükségesek az anyagcseréhez. A kiválasztás révén folyamatosan veszítünk ezekből az ásványi anyagokból, a táplálékon keresztül folyamatosan pótolni kell őket./

2. Lerakódások

Reuma, ízületi betegségek, keringészavarok. Akut, majd krónikus ízületi gyulladások lépnek fel

3. Immunitás elvesztése

Minden fertőző betegséggel szemben az egyszerű megfázástól a halálos fertőzésig egyre kevésbé véd az immunrendszerünk.

Savtúltengéses állapotok a gyomortáji panaszok, majd a refluxbetegség, ahol a sav (gyomor és epesav is) visszaáramlik a nyelőcső felé.

Alapvetően a legtöbb elváltozás, betegség hátterét, és kialakulásukhoz szükséges feltételek megteremtését, a vér kémhatásának savas irányba való eltolódása okozza!

Milyen módszerekkel teremthetjük meg az egyensúlyt szervezetünkben?

  • savtalanítás     (+) ion semlegesítés táplálék útján
  • oxigénpótlás    (-)  ion bejuttatás légzés útján
  • Teljes értékű élelmiszerek fogyasztása: gyümölcsök zöldségek aszalt gyümölcsök
  • Magvak
  • Mit ajánlunk mi? oxigén pótlást (negatív ionokat) a bőrön keresztül!

Közvetlenül ott semlegesítjük a pozitív ionokat (savakat) ahol vannak!

Következménye: – a vér puffer kapacitása helyreáll.

– az újabb savaktól meg tud szabadulni a szervezet (ürítés)

Élettani hatásai: helyi keringés javul,   pH érték normalizálódik,  kollagén szintézis helyreáll,

immunrendszer erősödik,csontritkulás prevenciója, koleszterin lerakódást nem idéz elő,zsírok csökkennek

1. Sok sav kerül a szervezetünkben a táplálkozás miatt.

2. Vérbe kerül, de innen elraktározódik a kötőszövetben (nem csak a bőr alatt van kötőszövet, hanem az erek falában, csontokban is. Ezek is károsodnak a savaktól.)

3. Ezen elraktározott savak csak sok – sok ásványi anyag segítségével üríthetők ki, és sok folyadékkal. (lúgos, vagy is bázikus hatás miatt, negatív ionok kellenek) Ezeket a csontokból vonja el a szervezetünk.

3. Mi az oxigén ionokkal megkíméljük a szervezetet a sok – sok ásványi anyag felhasználásától, mivel az ásványi anyagok helyett a kívülről elnyelődő oxigén biztosítja a negatív ionokat.

4. Ott semmisítjük meg a savakat, ahol elsődlegesen elraktározódnak.

Érezhető hatásai: bőr kisimul,   fogyás,  cellulit csökken,   hajhullás megáll,   jobb közérzet