Fényvédelem

UV+CARE SPF 50  – fényvédelem, arcápolás  minden napra

összetevők: Panthenol, Shea vaj, Titándioxid, E vitamin

Könnyed állagú krém , hamar beszívódik, nappali krémként , univerzális fényvédő. A benne lévő összetevők nem kémiai úton biztosítják a tökéletes védelmet , hanem az értékes titándioxid hatása révén, amely kiszűri a káros UV- A -B-C sugarakat.

Kiszerelés: 30 ml / pumpás tégely/  Termék ára : 15 000 Ft

A napsugarak hatása gyakran pozitív: melegítenek, pozitívan hatnak az anyagcserére, ideg és immunrendszerre.Napi 20 perc elegendő arra, hogy a testet ellássák D vitaminnal.

Sajnos káros hatásai is vannak bőröregedés és a bőrrák. Megelőzésként mérsékeljük a napon töltött időt és használjunk napvédő terméket.

A fényvédő anyagok két fő kategóriára oszthatók.

Kémiai szűrők elnyelik a meghatározott hullámhosszú fényt és átalakítják meleggé. Ezek a termékek igazán annak a vendégnek tökéletesek, akinek problémamentes a bőre / ide tartozik sok férfi is / és annak akinek inkább zsírosabb a bőre.  Néhány anyag: avobenzon,  oktinoxát, oxybenzon.

Fizikai szűrők ásványi fényvédelmi anyagok  amik nem a bőrbe szívódnak be, hanem a felületen maradnakÚgy működnek, mint a kistükrök: az UV sugárzást visszaverik és a behatolásukat megakadályozzák.

Ásványi pigmentek: titándioxid , cinkoxid, szilikát.

Javasolt érzékeny bőrnél, couperosa /orcán észlelhető megnagyobbodott erecskék/ esetén.

SPF/ Sun Protection Factor/ a szűrő teljesítménynek mértékét jelöli és arról informál hányszor tovább tartózkodhat  az ember „védve” a napon, mint védelem nélkül.

A fényvédő terméket legalább 20 perccel a napozás előtt kenjük fel.

A mennyiségre is oda kell figyelni átlagos testalkat esetén kb 20- 30 gramm krémet kell elkenni az egész testen. A felvitelt ismételni kell törölközés ,úszás, izzadással járó /sport/ tevékenység után.

Az eredeti elképzelés szerint a napozást először egy kisebb faktorszámú készítménnyel kellene kezdeni és ennek megfelelően ideig napozni.

Néhány nap után ,amint az enyhén barna bőrszín kialakult fokozatosan lehet emelni a faktorszámot illetve a napon töltött időt. Ha nagyon érzékeny a bőrünk, vagy nincs elegendő idő a barnaság fokozatos kialakításához, érdemes magas faktorszámú krémet használni.

A napot nem kerülni kell, hanem mértékkel élvezni!

High- Care termékek/ hidratáló krémek/ fényvédővel kerülnek forgalomba :pl.Viva nappali hidratáló,  Színezett hidratáló krém, vagy az új termékcsalád PURE krémek mindegyik 15 faktoros fényvédelem.

UV spray arc és a dekoltázs védelméért / 20 faktor/

Fényérzékenyítő anyagok Foto dermatozis- fény által kiváltott bőrproblémák.

Okai:

Általunk nem befolyásolható tényező a légkört védő ózon köpeny károsodása, erőteljesebb az UV sugárzás.

-Kozmetikum kiválthat fénnyel szembeni érzékenységet

-Bizonyos élelmiszerek fogyasztása után is kialakulhat gyulladásos bőrreakció, ha napfény éri a bőrünket.

-Fényérzékenyítő hatásra számíthatunk az alábbi növényeknél / természetesen nem mindenkinél és nem minden esetben jelentkezik reakció/

Pázsitfűhöz érünk pl.orbáncfű, petrezselyem, lestyán, cickafark és utána intenzív UV fény éri a bőrünk vörösödés, hólyagképződés, hiperpigmentáció alakulhat ki. Még a zeller is kiválthat reakciót.

Citrusfélék /citrom,narancs, lime/héjából kinyert illóolaj fototoxikus.

A bergamottolajat tartalmazó krémek, illatszerek használata után 12 óráig ne napozzanak, szoláriumozzanak.

Fényérzékenyítő édesítőszerek- cukorhelyettesítő  /szacharin,ciklanát/

Gyógyszerek –Fontos elolvasni a gyógyszerek mellé adott tájékoztatót, jelzik a fényérzékenyítő hatást! A gyógyszer beszedése után kerülni kell a napfényt!

A fényérzékenyítő szerek hatása nem azonos a napallergia tüneteivel.

A napallergiánál a ruhával fedett testrészek is érintettek.

A fototoxikus gyulladásnál csak az UV sugarak által érintett bőrfelületen jelennek meg a tünetek: kivörösödés, ekzéma szerű viszkető kiütések, hólyagok.

Fényérzékenyítő anyagok:

Eozin- színezett dekor kozmetikumokban előfordul /rúzs,körömlakk, /

Fluoreszcein,Bengáli rózsaszín,Kumarin-parfümök, Psoralen-növényi nedvek,Pézsma-parfümök

Triclosan- szappanok ,fehérítők, Retionoidok,Benzoilperoxid